Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Uden leg forstummer musikken

Uden leg forstummer musikken
Udgivet af Jannie Fjordside, ons d. 29. aug 2018, kl. 16:27
Nyheder

Det var legen, som drev operasanger Stig Fogh Andersen mod musikken som barn. Han er, som han selv siger det, en af de lykkelige generationer, der er vokset op uden TV. I stedet var musikken den leg, der var, når han om aftenen sad med sin familie om kakkelovnen og drev toner frem på sin ukulele. Og det er stadig legen, der driver den verdenskendte tenor, når han denne uge holder masterclass for unge sanginteresserede i Christians Kirke.

”Legen – den består jo netop i, at man er sammen om musikken og vokser med hinanden hele tiden. Og det er en af grundene til, at undervisning er blevet så vigtig en del af mit liv. Det at kunne give noget af det videre, jeg har lært af andre sangere, det føles lige så vidunderligt som at stå på scenen selv,” fortæller Stig Fogh Andersen.


En god pose blandede bolcher
Ugens kursister er en blandet skare - og det er vigtigt, understreger han. Tina Kiberg, som afvikler kurset sammen med, stemmer i:

”Jeg har undervist i nogle år nu, og det er blevet en uundværlig del af mig – og jeg er meget glad for masterclass-konceptet, hvor man underviser mange på en gang, for alle lærer så meget af at lytte til, hvordan andre bliver undervist,” fortæller hun.

De to undervisere er i det hele taget enige om ganske meget.

”Vi har været gift, har to døtre sammen, og vi har arbejdet sammen siden før vi blev gift – og arbejdet godt sammen. Men det var ikke før sidste år, at vi prøvede at undervise sammen på denne her måde – og dér opdagede vi bare, hvor godt vi supplerer hinanden,” fortæller Tina Kiberg.

Gåsehuden stritter
Gåsehuden kommer uden tvivl til at stritte på armene flere gange under kurset – og der er helt bestemte tidspunkter, hvor Tina Kiberg ved, at de små hår på hendes arme vil stritte af glæde.

”Når jeg går fra at kunne se i en elevs øjne, at han eller hun har tekniske problemer, som de bare ikke kan komme over – og jeg så får dem til at forstå, at det handler om, at de skal lade det komme ud ufiltreret. De skal ikke stå og forestille sig, at de skal synge – de skal bruge deres lyst til at udtrykke sig kreativt til at få kroppen til at arbejde.”

Vi er tilbage ved kreativiteten, ved legen og musikken, der ikke forstummer. Mesterkurset kulminerer med en koncert i Christians Kirke den 30. august kl. 17.00, hvor alle er meget velkomne.