Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kammermusikken trives i Christians Kirke

Kammermusikken trives i Christians Kirke
Udgivet af Jannie Fjordside, tor d. 27. sep 2018, kl. 10:49
Nyheder

Når kalenderbladet vendes i den mørke del af året, er det med tændte stearinlys, duften af kaffe og til tonerne af klassisk musik i Christians Kirke. Hver den første mandag i månederne september-april huser kirken nemlig Kammermusikforeningen af 1887.  

Kammermusikforeningen har holdt til i Christians Kirke i en rum år efterhånden – og det kan mærkes, at foreningens koncerter er flyttet til Christianshavn, fortæller bestyrelsesmedlem Dina Gelfer-Jørgensen.

”Christians Kirke er jo et fantastisk rum med en rigtig god lyd. Kirken let at komme til, og der er mange gode spisemuligheder i nærheden, så koncertgæsterne har mulighed for at udvide aftenen. Og så betyder det bestemt også meget, at vi kan hygge os med te, kaffe og småkager i pausen,” fortæller Dina.

Det er dog ikke kun ’hyggen’, der er et trækplaster.

”Kirkens store, flotte flygel har bestemt tiltrukket meget dygtige kunstnere, og det har da også inspireret os, når vi sammensætter programmet for en ny sæson,” fortsætter Dina.

Kammermusikforeningen af 1887 arrangerer selv koncerterne – og de hilser både løsgængere og medlemmer velkommen. Som medlem får man adgang til samtlige koncerter med rabat – og som studerende er det gratis at komme ind.

Og navnlig de unge er foreningen glade for at have fået mere kontakt med efter flytningen til Christianshavn. Der er nemlig en god kontakt til Christianshavns Gymnasium, og det er skønt, når også den yngre generation suger til sig af den kammermusikken, runder Dina af.