Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert: Det danske pigekor og St. Aegidiens Ungdomskor

Dato
Lørdag d. 28. maj 2022, kl. 17:00
Sted
Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 København K
Pris
Fri entre

Danske, tyske og engelske sangtraditioner mødes på smukkeste vis, når Det Danske Pigekor og Jugendchor St. Aegidien fra Lübeck sammen giver koncert i Christians Kirke.

Korene synger et meget alsidigt program med klassiske værker af J. S. Bach, Mendelssohn og J. Rutter, samt nyskreven musik af Jakob Lorentzen (på tekst af Tove Ditlevsen) m.fl.

Dirigenter: Clara Smedegaard og Eckhard Bürger.                                                                            

Om Jugendchor St. Aegidiens zu Lübeck

Med sit høje niveau repræsenterer Jugendchor St. Aegidiens zu Lübeck kronen på værket i det St. Aegidien Kirkes omfattende korarbejde med børn og voksne. 

Korets 25 piger og drenge er i alderen 14 og 20 år. Johann Sebastian Bachs kantater er en naturlig del af korets repertoire, der i øvrigt præges af klassisk kirkemusik. I år fokuseres der på komponisterne Felix Mendelssohn-Bartholdy, J.S. Bach og Bob Chilcott, - hvis musik også er med i dette koncertprogram. 


Om Det Danske Pigekor 

Det Danske Pigekor udspringer af et visionært og enestående korsamarbejde mellem Gentofte, Jægersborg og Ordrup kirker. 200 børn og unge i alderen 6-20 år har således glæde af at være en del af enten i Det Danske Spire/Børne/Junior eller Pigekor. 

Pigekorets medlemmer er 14 -20 år, og koret består hovedsageligt af unge sangere, der har været igennem hele eller dele af korskolen. Repertoiret spænder vidt; fra klassiske korværker, salmer og danske sange til moderne danske og engelske sange og ballader, som alle kender.

Om samarbejdet

Bag de to kors samarbejde står chefdirigent Pia Boysen og dirigent Eckhard Bürger samt organist Claus Ladekjær Wilson, der gennem flere år har haft en god forbindelse til Lübeck og fulgt arbejdet i St. Aegidien Kirkens korskole. Samarbejdet var i sin vorden allerede i 2019, og efter to års benspænd grundet corona-epidemien, glæder de to kors unge sangere sig til endelig at kunne optræde sammen. 

Første koncert bliver her i Danmark, og derefter følger flere koncertdage i Lübeck og Hamborg.

Fri entre