Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Per la Notte di Natale: Julekoncert med Concerto Copenhagen

Dato
Mandag d. 5. december 2022, kl. 19:30
Sted
Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 København K
Pris
Entre

Ved indgangen til 1700-årene voksede en særlig musikalsk tradition frem i Italien.

Per la Notte di Natale - ”til julenat” - instrumentale koncerter, bestående af en række lette, dansante og melodiske satser, ofte med en pastorale, som skaber den landlige stemning med dyr og hyrder omkring stalden julenat, hvor Jesus blev født og lagt i en krybbe.

Juletiden var en travl tid for kirkens komponister. Menigheden forventede hver jul at høre ny musik i kirken. Det indebar både de storslåede værker for solister, kor og orkester, som vi så ofte hører, men også de mere intime stykker, der er på programmet ved Concerto Copenhagens koncert i Christians Kirke d. 5. december kl. 19.30.

Oplev musik af Locatelli, Torelli, Vivaldi, Bresicanello, Manfredini og Corelli - set det fulde program her.

Skaberkraft med budskab om fred

Unge som gamle, kendte som ukendte komponister over hele Europa har kærligt og loyalt bidraget til julens toner, og mange af de største komponister investerede med stor skaberkraft og fantasirigdom i musikken ved juletid.

Aftenens koncert leder publikum igennem nogle af barokkens mest berømte italienske julekoncerter. Og selv om musikken naturligt nok udformer sig forskelligt hos de enkelte komponister, så synes det overordnede budskab hos dem alle at være dét, som englene forkyndte hyrderne på marken julenat – et budskab, som i disse dage kan synes mere aktuelt, end godt er: ”fred på jorden til mennesker med Guds velbehag”.

Koncerten er arrangeret af Kammermusikforeningen af 1887. Løssalgsbilletter á 150 kr. for ikke-medlemmer af foreningen sælges i døren (børn og studerende har fri entre).

Læs mere om Kammermusikforeningen af 1887 samt erhvervelse af medlemskab på Kammermusikforeningen.dk

Foto: Emilie Søgaard