Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Trompetfest med piano og orgel

Dato
Tirsdag d. 15. november 2022, kl. 19:30
Sted
Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 København K
Pris
Fri entre

Velkommen inden for til en musikalsk fest med trompeten i centrum.  

Sammen med pianisterne Ulrich Stærk og Anne Mette Stæhr og organist Søren Johannsen tager trompetisterne Dorthe Zielke, Kristina Schjelde Husum og Susanne Vibæk Svanekier publikum med på en tour de force gennem såvel kendte som nye værker. 

På programmet er bl.a. kendte værker af Carl Nielsen, Rued Langgaard og Vivaldi, arrangeret for trompet og orgel af Søren Johannsen. Aftenen byder desuden på klaversoloer af Ravel og Tjajkovskij samt værker for trompet og klaver af Honegger og Enesco. 

Endelig kan publikum se frem til to værker af den britiske komponist Timothy Baxter (1935-2021): “Six bagatelles for Two Pianos” samt uropførelse af “Musica Concertante” - koncerten er således ikke kun en hyldest til trompeten, men også til Baxter som komponist. 

 

Ungdomsværket og de seks bagateller 

“Musica Concertante” er skrevet for tre trompeter og to klaverer og er et ungdomsværk fra 1959. Stykket swinger sig rask afsted med et tema i mange udformninger. 3. satsens fuga peger dog bagud, men i en moderne form, og slutter med et markant udsagn fra trompeterne.  

Stykket har siden 1959 været gemt væk i en skuffe; men blev fundet frem og gennemarbejdet i 2020-21. En opførelse blev aftalt i 2021 mellem komponisten og hans danske hustru, Birthe Baxter. Dette sker nu posthumt. 

Six Bagatelles for Two Pianos” har rødder tilbage til 1964. Det blev skrevet for dobbeltklaveret (Emanuel Móors Duplex piano) på et legat fra Móors enke og blev uropført 24. august 1976 i  
St. Peter's Church af Jeffery Harris under Three Choirs Festival Hereford, UK.  

Da dobbeltklaveret forsvandt fra koncertscenen, blev bagatellerne omarbejdet for to klaverer i 2005. Denne førsteopførelse fandt sted under festivalen "Autour d´Erik Satie 2013" i Erik Saties hjemby Arceuil ved Paris på Saties fødselsdag den 17. maj. 

Koncerten bliver i fuld koncertlængde med pause. 

Fri entre.  


Medvirkende:  

Trompet: Dorthe Zielke, Kristina Schjelde Husum og Susanne Vibæk Svanekier 

Piano: Ulrich Stærk og Anne Mette Stæhr 

Orgel: Søren Johannsen