Begivenheden har allerede fundet sted.

Mogens Dahl Kammerkor: MESTERVÆRKER FOR KOR - MARTIN & PIZZETTI

Søndag d. 23. oktober 2022, kl. 20:00
Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 København K
Entre

Martins Messe for dobbeltkor & Pizzettis Messa di Requiem

Frank Martins Messe for to firestemmige kor og Ildebrando Pizzettis Messa di Requiem for stemmer alene er begge blevet til i 1922, og de regnes med rette for at være to af kormusikkens absolutte hovedværker.

Det er skønne og storslåede klangverdener, der indbyder til fordybelse. I deres sublime udtryk synes de næsten guddommeligt inspirerede og udtrykker på hver deres måde et drama, der i sig rummer både den dybeste fornedrelse og den højeste salighed.

Oven på civilisationens sammenbrud i 1. Verdenskrig følte mange komponister at et radikalt nyt tonesprog måtte til som afløsning for den dominerende romantiske stil. Det gjaldt både Frank Martin ((1890 – 1974) og Ildebrando Pizzetti (1880 – 1968), der begge søgte tilbage til de gamle mestre og musikalske former i deres bestræbelse for at skabe noget nyt.

Medvirkende:

Mogens Dahl Kammerkor