Foredrag i Menighedsplejen: Krigens kvinder v/Tommy Heisz

MAR
Torsdag d. 23. marts 2023, kl. 19:00
Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1419 København K, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Menighedsplejen på Christianshavn sætter i foråret 2023 fokus på "de stærke kvinders arv" og dykker i den forbindelse ned i en række forskellige tematikker, hvor kvinder på forskellig vis har sat et markant aftryk.

Aftenens foredrag med Tommy Heisz, forfatter til den anmelderroste Blod under halvmånen, er en rejse tilbage til krigene på Balkan i 1912-13. Hans bog kaster ikke blot lys på et glemt kapitel i den europæiske historie, den bringer også kvindernes oplevelser af krigen frem i lyset.

Gennem sygeplejerskerne Marie Bournonville og Valborg Hjorth, kvindesagsforkæmperen Mabel Stobart og antropologen Edith Durham oplever vi krigen og kommer helt tæt på de rædsler, der udspillede sig i den glemte krig, der viste sig at være et præludium til 1. verdenskrig.

Sted: Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 2. sal (der er elevator til salen).

Deltagelse koster 30 kr., som går til Menighedsplejens sociale arbejde. Betaling foregår på dagen med Mobile Pay eller kontant.

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke.