Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag: Rønnepigen Valborg Hjort v/Jakob Seerup

Dato
Tirsdag d. 14. november 2023, kl. 14:00
Sted
Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1419 København K, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Fra barndom i 1800-tallets Rønne på Bornholm til sygeplejerske ved Vestfronten og i Istanbul. Valborg Hjorth var en kvindeskikkelse ud over det sædvanlige.

///

Valborg Hjorth levede et liv langt ud over, hvad de fleste ville forvente sig af en pige, der voksede op i Rønne i slutningen af 1800 tallet. Som sygeplejerske på felthospitaler under første og anden verdenskrig besøgte hun Stortyrkens harem i Istanbul og var med til at operere den belgiske konge tæt ved Vestfronten under 1. Verdenskrig. Og så skrev hun det hele ned i en række fascinerende breve og manuskripter og samlede hundredevis af billeder fra de steder, hun besøgte. Jakob Seerup, der er museumsinspektør på Bornholms Museum, fortæller historien om den unge, selvstændige kvinde fra Rønne.

Foredraget er en del af denne sæsons arrangementer i Menighedsplejen på Christianshavn, som er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Temaet for arrangementer i 2023 er “de STÆRKE KVINDERS arv”. Dette efterår kan du bl.a. høre om kvindernes rolle i oldkirken, glemte kvindelige komponister og en hemmelig agent fra 2. verdenskrig. Find hele programmet på www.vorfrelserskirke.dk og www.christianskirke.dk.

Deltagelse koster 30 kr., som går til Menighedsplejens arbejde. Hvor intet andet er angivet, betales der på dagen kontant eller med Mobile Pay 469386.

Billede: Forside Valborg Hjorth – Sygeplejerske ved Øst- og Vestfronten, Hakon Holm Publishing og Bornholms Kunstmuseum