Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Storfyrstinden: Modstandskampens hemmelige heltinde v/ Trine Engholm Michelsen

Dato
Torsdag d. 30. november 2023, kl. 19:00
Sted
Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1419 København K, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Bankassistent om dagen og hemmelig agent om aftenen. Jutta Graae, med dæknavnet Storfyrstinden, var en af Englands vigtigste kontakter i Danmark under besættelsen.

///

Jutta Graae var en absolut nøgleperson bag Danmarks befrielse. Hun arbejdede diskret og slettede sine spor. Med bogen Storfyrstinden har Trine Engholm Michelsen gjort det store opklaringsarbejde og med bogen Storfyrstinden har hun skrevet et nyt kapitel om kvindelige helte i Danmarkshistorien.Trine Engholm Michelsen er forfatter og forsker og arbejdede i en årrække som analytiker i Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Foredraget er en del af denne sæsons arrangementer i Menighedsplejen på Christianshavn, som er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Temaet for arrangementer i 2023 er “de STÆRKE KVINDERS arv”. Dette efterår kan du bl.a. høre om kvindernes rolle i oldkirken, glemte kvindelige komponister og en hemmelig agent fra 2. verdenskrig. Find hele programmet på www.vorfrelserskirke.dk og www.christianskirke.dk.

Deltagelse koster 30 kr., som går til Menighedsplejens arbejde. Hvor intet andet er angivet, betales der på dagen kontant eller med Mobile Pay 469386.