Begivenheden har allerede fundet sted.

Book of Prayers - Oratorium fra gaden

Dato Lørdag d. 7. september 2019, kl. 17:00
Strandgade 1, 1401 København, Danmark

”Gaden er protestens bedehus (oratorium) og gadens paroler flyttes i dette værk ind i kirken. Book of Prayers er ikke et traditionelt oratorium med ét enkelt narrativ men en parafrase over genren med udgangspunkt i ordet orare – at bede”. Sådan forklarer Niels Rønsholdt pointen med sit nye værk, som uropføres i et samarbejde mellem Mogens Dahl Kammerkor, Athelas Sinfonietta Copenhagen og Golden Days Festival.

Niels Rønsholdt er komponist og lydkunstner – uddannet dels ved private studier hos Lasse Laursen og Helmut Oehring og dels på Det Jyske Musikkonservatorium hos Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen, Per Nørgård med flere. Han har blandt andet komponeret en række bestillingsværker fra betydende festivaler, forlag og ensembler som for eksempel Akademie der Künste, Edition Wilhelm Hansen, TRANSIT Festival og Den Jyske Opera.

Book of Prayers vil forme sig som et flertydigt værk, der både hylder den menneskelige hengivenhed i bønnen og samtidig udstiller det tankevækkende i at bede frem for at handle. Det er et dybfølt portræt af håbet samtidig med at det er en religionskritik og en kritik af både den politiske apati og aggression som hhv. bønnen og parolen kan afspejle.

Tekstmaterialet til oratoriet stammer fra Stasis systematiske dokumentation af parolerne på gaden i de dramatiske måneder i slutningen af 1989 – konkretiseret i én bestemt notesbog med Stasi-agenters håndskrevne optegnelser af oktoberrevolutionens paroler.

Protestbevægelsers paroler kan siges at være en slags moderne, ikke-religiøs, kollektiv bøn. Både bønnen og parolen er stærke udtryk for håb og uanset hvor ateistisk eller apolitisk man er, kender enhver bønnen om et bestemt udfald. ’Book of Prayers’ er derfor et værk som det umiddelbart er lige til at spejle sig i som publikum – ligesom det er et portræt af en bestemt tid: Slutfirsernes dystopi og vrede afløses med murens fald af et markant udbrud af håb, som vi i dag kan konstatere er blegnet kraftigt.

Kan håbet synges frem igen?

Medvirkende:

Mogens Dahl Kammerkor
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Mogens Dahl – dirigent

Billetter á 150 kr. via billetlugen.dk

Mad og drikkevarer må ikke medbringes i kirken.
Parkering kun for kørestolsbrugere.