Huun Huur Tu

Dato Tirsdag d. 26. november 2019, kl. 20:00
Strandgade 1, 1401 København, Danmark

Huun Huur Tu tager publikum med på en transcenderende rejse til Tuvas sletter, når de optræder med deres overjordisk klingende strubesang og shaman-musik. Efter to udsolgte koncerter sidste år, præsenterer vi nu kvartetten i storslåede rammer i Christians Kirke på Christianshavn.

“A musical miracle!”, har New York Times skrevet om den tuvanske kvartet Huun Huur Tu, der i to årtier har skabt på én gang massive og nuancerede lydbilleder med deres overjordisk klingende strubesang og imponerende vokalharmonier.

Huun Huur Tus internationalt kendte og imponerende strubesang trækker tråde til ældgammel tuvansk sangtradition. Ved at skabe en vibrerende drone i struben, samt en eller endda to overtoner, formår hver sanger synge op til tre toner på en gang, som flettes ind og ud af unisone og flerstemmige vokalharmonier. Vokalerne suppleres af traditionelle, håndbyggede instrumenter fra hjemegnen, som bl.a. tæller de distinkte strygeinstrumenter igil og byzaanchi, som både stryges og plukkes. Dertil kommer den langhalsede lut, doshpuluur, den lille mundharpe khomus, den shamanske tromme dünggür og det imponerende perkussive instrument, tuyug, der består af to hestehove. Ikke desto mindre har Huun Huur Tu de seneste år også eksperimenteret med vestlige instrumenter som guitar og endda elektronisk musik.

Huun Huur Tus magiske shaman-musik hylder med deres sange bjergene og sletterne samt naturens kræfter og mysterier. Gruppens grundlægger Kaigal-ool Khovalyg var endda hyrde på Tuvas sletter, før han blev verdensomrejsende musiker, der i dag har spillet med bands som Kronos Quartet og Frank Zappa.

Billetter á 175 kr. (inkl. gebyr) købes via billetto.dk

Dørene åbner en time før koncertstart.
Mad og drikkevarer er ikke tilladt i kirken.
Parkering kun for kørestolsbrugere.