Menighedsplejen: Grønlandsmissionær Otto Fabricius fortæller

Dato Tirsdag d. 22. oktober 2019, kl. 14:00
Stanleys Gård, St. Søndervoldstræde 2, 1415 København, Danmark

Lektor, ph.d. ved Grønlands Universitet Flemming A.J. Nielsen vil fortælle om Otto Fabricius (1744-1822), der i mange år var præst ved Vor Frelsers Kirke, og som indledte sit arbejdsliv med lidt over fem hæsblæsende år som missionær i kolonien Frederikshåb (nutidens Paamiut) i Grønland.

Otto Fabricius kristnede hele egnen, levede som en grønlænder og lærte grønlandsk til perfektion. Sammen med grønlænderne færdedes han hjemmevant i naturen og blev derfor en af tidens bedste zoologer.

Fabricius’ forfatterskab omfatter den første detaljerede beskrivelse af det grønlandske dyreliv, en stor grønlandsk ordbog, en grønlandsk grammatik, grønlandske bibeloversættelser og en grønlandsk katekismus, som skulle blive den mest læste bog i 1800-tallets Grønland.

Menighedsplejen på Christianshavn, det sociale samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke, afholder arrangementer både på udvalgte tirsdage kl. 14-16 og torsdage kl. 19-21. Der medbringes 20 kr. til Menighedsplejens sociale arbejde.

Hvor intet andet er angivet, finder arrangementerne sted i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 2. sal (der er elevator), og de er åbne for alle interesserede.