Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Verdi-skæbner v/sopran Solveig Hjerrild og Berit Johansen Tange, klaver

05
NOV

Dato Tirsdag d. 5. november 2019, kl. 19:30
Sted Strandgade 1, 1401 København K
Pris
Fri entré

I Verdis operaer er skæbnen en umættelig medspiller, der omslutter kvindeskikkelserne i et væv af bedrag, forvekslinger, ulykkelig kærlighed og som regel - død.
Oplev Verdis drama i sopran Solveig Hjerrilds fortolkning krydret med ouverturer og orkestermellemspil fremført af pianist Berit Johansen Tange. Indimellem fortælles også små historier om kvindefigurerne. Her kan publikum få en unik mulighed for at opleve en af det 19. århundredes største operakomponisters musik med arier fra blandt andet Skæbnens Magt, Siciliansk Vesper, Otello og La Traviata.

Italiensk opera er Solveigs kernerepertoire, der har fuldt hende lige fra konservatorietiden, hvor hun tog diplomeksamen i 2005. Hun mestrer den ”ægte, italienske lyd” og har den teknik og den passion, der skal til for at bringe Verdis kvinder over scenekanten og lige ind i hjertet på tilhørerne. Foruden operakoncerter har Solveig optrådt ved mange lied- og oratoriekoncerter og sunget i operakorene i Århus, København og Malmø. I oktober 2017 have hun sin rolledebut i titelpartiet i Puccinis Suor Angelica i Ylva Kihlbergs iscenesættelse i Christians Kirke. En forestilling, der kunne ses flere steder i Danmark på turné i 2018.

Berit Johansen Tange er i dag akkompagnatør og repetitør på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra kammermusikklassen i 2000. Hun er en pianist med stor spændvidde og efterspurgt både som kammermusiker og repetitør. Rued Langgaard er en særlig passion for Berit. Hun har således udgivet tre CD'er med soloklaverværker af Rued Langgaard på pladeselskabet Dacapo. Hun blev nomineret til P2-prisen i 2005 for netop dette arbejde.

Solveig og Berit mødte hinanden på konservatoriet. Siden da har de arbejdet sammen ved mange lejligheder.

Ophavsret: