Begivenheden har allerede fundet sted.

Klokkernes hemmeligheder: Foredrag v/ Erik Kure

Torsdag d. 5. marts 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00

Enhver klokke har sin klang. Og sin historie.

Det er i år 250 år siden, klokkerne i Christians Kirkes tårn ringede for første gang – og deres gamle sang fortæller historier både om støberkunst, datidens Christianshavn og forbindelserne til det store udland. Kom og hør historierne, når vi fejrer klokkernes fødselsdag – med foredrag ved Erik Kure torsdag d. 5. marts.

Aftenens foredrag begynder med et historisk panorama, hvor datidens politiske og sociale forhold på Christianshavn foldes ud, både lokalt og som handelsportal med kontakt til den store verden. Herefter zoomer vi ind på Christians Kirkes klokker, der blev støbt af Michael Carl Troschell, der var kongeligt bestaltet hofklokkestøber. Vi kommer bag om klokkestøberen og kommer helt tæt på hans værk med billeder af klokkens inskriptioner. Og vi får helt bogstaveligt klokkernes lyd at se; lydbølgerne vises på en frekvensanalyse, som sammenligner klangen fra Christians Kirkes klokker med klangen fra nogle af de ældste klokker i landet.

Foredraget holdes af klokkenist og klokkekonsulent Erik Kure, der med mere end 125 foredrag bag sig har røbet kirkeklokkkers hemmeligheder land og rige rundt – kom og få del i historien, når han røber, hvad klokkerne i Strandgade fortæller. Og få også svaret på spørgsmålet, han selv stiller: Hvilken klokke ringer smukkest?

Foredraget finder sted torsdag d. 5. marts kl. 19.30 i Christians Kirke, Strandgade 1.
Varighed: Halvanden time inkl. pause. Fri entré.
Bemærk: Parkering ved kirken er kun for kørestolsbrugere.