Den Store Fortælling: Releasekoncert for trompet og orgel

Dato Tirsdag d. 25. august 2020, kl. 19:30
Sted Strandgade 1, 1401 København K
Fri entré

Træd inden for til en aften, hvor tonerne fra nogle af verdens største mesterværker forenes med billedkunstner Arne Haugen Sørensens farverige verden i ’Den Store Fortælling’.

’Den Store Fortælling’ er navnet på Arne Haugen Sørensens hidtil største værk, skabt for Aarhus Valgmenighed i 2017. Værket skildrer Bibelhistorien gennem syv fortællinger med hvert deres motiv – fortællinger, som denne aften forenes med musik af Strauss, Sibelius, Beethoven, Mahler, Mozart, Wagner og Stravinsky, arrangeret for trompet og orgel.

Siden 2012 har kunstneren Arne Haugen Sørensen og musikerne Dorthe Zielke og Søren Johannsen udviklet på et koncept, hvor musik forenes med billeder og ord.

Arbejdsfordelingen er enkel; billedkunstneren, der siden 1980erne har manifesteret sig som det helt store navn inden for kunstnerisk fortolkning af Bibelens tekster, har malet fortællingen, Søren Johannsen, organist i Christians Kirke, har arrangeret musikken – mens Dorthe Zielke har forbundet det musikalske udtryk med den visuelle og tekstuelle formidling. Sammen har de skabt fortællinger!

Den Store Fortælling’s musikalske arrangementer er for nylig udkommet på CD af samme navn, og udgivelsen fejres denne aften med koncert i Christians Kirke.

Fri entré.