Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Magt og kærlighed: Musik af Verdi og Wagner

Dato
Fredag d. 18. september 2020, kl. 16:00
Sted
Strandgade 1, 1401 København K
Pris
Fri entré

Eftermiddagens koncert i Christians Kirke bliver en fejring af stor klassisk opera og store stemmer - som det på grund af coronaepidemien for øjeblikket ikke er muligt at opleve i landets operahuse, og som alverdens live-streamede events ikke formår at genskabe. Den fælles oplevelse af at være i rum med smuk, akustisk lyd kan give os frydefulde kuldegysninger, ryste og røre os, og hvis du savner den oplevelse, eller blot er nysgerrig på den, er dette en koncert for dig. Medvirkende: Sopran Trine Bastrup Møller og pianist Galya Kolarova.

Da epidemien ramte, stod sopranen Trine Bastrup Møller overfor en travl sæson, hvor hun for alvor skulle til at synge hovedroller inden for det dramatiske sopranfag på scener i udlandet. Rollerne har hun brugt flere år på at forberede, mens hun har gennemgået en lang proces med at ændre sin stemme fra det dybe mezzoleje til det meget højere sopranleje.

Hvad betyder det, når en operasanger skifter stemmefag? Hvordan gør man - og hvorfor?

For Trine er det grundet i en dyb kærlighed til en bestemt slags dramatisk og billedskabende musik, repræsenteret af komponisterne Verdi og Wagner, og også i en fascination af den menneskelige stemmes muligheder, når man træner den på den rigtige måde.

Under koncerten vil Trine fortælle lidt om arbejdet med operastemmen og give levende introduktioner til operaerne, musikken og de karakterer, vi kommer til at møde. Pianist Galya Kolarova vil spille solo med eksempler på operaernes kendte forspil. På denne måde bliver koncerten en invitation ind i en bestemt slags musik, der henvender sig til alle. Tonesproget, disse to komponister repræsenterer, er faktisk velkendt for de fleste, uanset musiksmag, fordi det danner grundlag for rigtig meget af den musik, man møder i film og tv-serier.

Koncerten er gratis. Vel mødt!