Orgelrecital med Thomas Kursch

Fredag d. 23. oktober 2020, kl. 19:30
Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 København K
Fri entré

Velkommen inden for til orgelværker af D. Buxtehude, J. S. Bach og Bernhard Christensen - fremført af Thomas M. Kursch, organist ved Frederikshavns Kirke og hyppig koncertorganist i såvel ind- som udland.

Ved aftenens koncerter sammenvæves musikarven fra de to giganter med Christensens nyere tonesprog. Christensens Toccata fra 1968 er sat midt i programmet som en kommentar til de to store barokkomponister. Her bliver det tydeligt, at Christensen med sit nyere tonesprog ufortalt formalt og indholdsmæssigt knytter bånd tilbage i tiden til netop Buxtehude og Bach; den flerledede form viser klart hen til Buxtehude. Den indledende kanon og et afsnit over en gentaget baslinje viser lige så klart hen til Bach. Som paralleller kan man lægge mærke til koncertens indledende og afsluttende værker: Buxtehudes Toccata i d-mol og Bachs Passacalglia og fuga i c-mol.

Om organisten:

Thomas M. Kursch er uddannet som organist på Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København som elev af Finn Viderø. Han bestod Kirkemusikalsk diplomeksamen (kandidat) i 1977. I 2003-2005 supplerede han med en 2-årig materuddannelse på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet. Hans afsluttende eksamensarbejde var en grundig analyse og tolkning af to store koralfantasier af Buxtehude.

Siden 1977 har Thomas Kursch været ansat som organist ved Frederikshavn Kirke – de seneste par år dog kun på deltid. Sideløbende hermed har han givet en del koncerter både i Danmark og i udlandet. 1987 udgav han en LP med orgelmusik optaget i Frederikshavn Kirke. I 2008 fulgte en CD med barokmusik optaget samme sted.

Fri entré.