Foredrag i Menighedsplejen: Besættelsestidens Christianshavn v/Dines Bogø

Tirsdag d. 12. oktober 2021, kl. 14:00
Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1419 København K, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Historiker, forfatter og foredragsholder Dines Bogø vil denne eftermiddag tage os med tilbage til besættelsestidens Christianshavn.  Hør f.eks. om modstandslederen i Torvegade – en nonne og britisk agent, som var leder for flere grupper og ofte blev bedt om hjælp ved aktioner af modstandsgruppen Holger Danske hende.

Dines Bogø vil også komme omkring RAF-angrebet på B&W i 1943, kampene ved nogle af de mange kaserner i området samt Amagers rolle i forbindelse med ’Retsopgøret’.

Tillader tiden det, vil der komme et par ekstra vinkler f.eks. om de modstandskompagnier, der blev oprettet på Christianshavn.

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Vor Frelsers Kirke og Christians Kirke. Menighedsplejens arrangementer finder sted i Stanley's Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal. Deltagelse koster 30 kr. (betales kontant eller via mobile pay ved fremmøde), som går til Menighedsplejens sociale arbejde.

Foto: Fotoarkiv, Dines Bogø